man. mai 25th, 2020

Sindre Møllerhaug

Digital media – blogg

Muligheter med sosiale medier

2 min read

Digitale verktøy erstatter tradisjonelle, tungvinte og kostbare løsningene. Før foregikk kontorarbeidet alltid i et fysisk kontor, hvor alle permene, datamaskinen og telefonen var. Mange jobber som før var manuelle, er automatisert som tar kortere tid og krever mindre resurser. Sånn sett forsvinner arbeidsplasser, men det kommer nye jobber og folk leter stadig etter nye løsninger.

Nå tar ikke vanlige folk bare med seg kontoret på tur. På sosiale medier tar vi vennene våre med på tur og viser hvordan vi har det. De som ikke har mulighet til å reise rundt, får likevel se noe av det. Sånn sett føles verden mye større enn før, da vi måtte være fysisk tilstede for å se hvordan det var andre steder i sanntid. Alternativet var at de tok med seg bilder eller film fra turene og viste det til andre. Nå får vi se nye bilder før venner har reist hjem, så sant de legger ut bildene så tidlig.

Tradisjonelle medier var enveis, vi så på eller hørte på og sånt fulgte vi med på noe. Nå følger vi med på hverandre og engasjerer oss i diskusjoner. Ser på filmer og serier når det passer oss istedenfor å følge sendetider med programmer som andre har bestemt for oss.

Hvis det skjer noe, så har vi en plass å finne venner som vi kan sende en melding. Vi får se hva venner gjør og velge selv hva vi skal følge med på. Det er praktisk med tanke på at vi er forskjellige, men har likevel noen store interesser til felles.

Legg igjen en kommentar