man. apr 6th, 2020

Sindre Møllerhaug

Digital media – blogg

Bruke sosiale medier til å nå mange på en effektiv og enkel måte

4 min read

Sosiale medier er helt genialt. Istedenfor å gå ut og være stedbundet til diverse tider, kan man nå ut til alle innenfor aktuelle målgrupper. Utfordringen er at der man har potensiale for å nå ut til mange, er at konkurransen er stor og det er ikke alltid så enkelt å måle hvor godt man når ut. Folk bruker forskjellige sosiale medier og de fleste som blir nådd til, skriver ikke noe i kommentarfeltet. Hvis de ser kule bilder, så trykker de på liker-knappen og blar videre nedover i nyhetsstrømmen.

Nå tenker jeg mest på Facebook, men det fungerer ganske likt på mange andre sosiale medier også. Sosiale medier er til for at folk skal kommunisere og dele ting som de er interessert i, akkurat som i et sosialt rom i et vanlig hus. Folk snakker sammen om noe som de er interessert i.

De sosiale mediene jeg bruker

Jeg bruker flere sosiale medier, men utenom Facebook bruker jeg dem ganske sjelden. LinkedIN, Snapchat og Instagram. De unge liker Snapchat og Instagram, men det bruker jeg bare til å dele bilder i farten med mobilen og det skjer kanskje noen ganger i måneden. Facebook har chat som jeg bruker til å sende meldinger til venner. Der har jeg mange kontakter som er venner og bekjente. De som er venner har jeg lagt til etter å blitt bedre kjent med dem når vi snakker om felles interesser. Ofte har det skjedd av tilfeldigheter og litt engasjement fra min side.

Det som er bra med Facebook

Det som er bra med Facebook er å lage egne sider til nisjene som jeg holder på med. Der deler jeg link til blogg-innleggene som blir lagt ut. Istedenfor å legge ut alt på tidslinjen til profilen, sånn at innleggene fordeles innleggene til relevante sider. De som liker sidene er interessert i innholdet som blir lagt ut. Vitsen med å nå ut til mange er at de bryr seg om det de får se.

Måten jeg fant folk som var interessert i å følge med

Jeg har de siste årene gjort mye forskjellig og engasjert meg i noen miljøer. Etterhvert hadde jeg ikke nok tid til å være med på alt og måtte plutselig velge en av to ting på samme kvelden. Noen ganger var det to forskjellige miljøer, eller å ta en pause hjemme som et engangstilfelle. Hver gang alt skulle bli gjort, ble ingenting så bra. Men når jeg prioriterte og tok pauser, da ble det kvalitet på det som ble gjort og jeg fikk mer energi til å gjøre alt jeg ville.

Det var ikke lett. Det har tatt lang tid, men det har gått bra

Det har tatt lang tid, for jeg har ikke annonsert på sosiale medier. Bare engasjert meg i noen miljøer der jeg bor, men også i Facebook-grupper og andre chat-sider. Noen kommer jeg så godt overens med at vi legger hverandre til som venner. Det er gøy! Å være hjemme og ikke ha så mye å gjøre, men kunne holde kontakt med fremmede, diskutere felles særinteresser og bli venner på Facebook. Jeg gjør det ikke for å bli mer populær, men å snakke med folk og dele erfaringer.

Man får venner når man gjør ting som man liker, men hovedregelen er å ikke være hjemme, da får man ikke venner. Takket være internett er det likevel mulig å være hjemme og få venner, men de jeg blir godt kjent med og kan besøke, møter jeg ute på aktiviteter. De som bruker tid til det er interessert i å gjøre annet enn å bare sitte hjemme og se på tv, eller sitte for seg selv i hver sin plass i stua med mobilen. Men kan gjerne ha besøk av folk som de trives med.

Mine tips til hvordan man kan nå ut til flere på sosiale medier, uten å annonsere

-Finn ut hva du vil og hva du er interessert i
-Kjenner du noen aktuelle som du kan kontakte? Ta kontakt med folk.
-Er det en offentlig plass du kan gå ut og møte folk?
-Snakk med folk og spør de du kommer godt overens med om de vil bli venn med deg på Facebook. Du kan bruke notater på mobilen og skrive hele navnet i farten.
-Lag ei Facebook-side som du oppdaterer daglig med et innlegg eller to. Etter noen dager inviterer du alle vennene dine til å like siden. Har du sider fra før som er oppdaterte, kan du bruke de med en gang.

Etterhvert blir du kjent med folk og blir av og til opptatt. Ikke glem ut at det er lov å bytte aktiviteter, prøve andre ting og eventuelt spørre om å få komme på besøk. Vil de komme til deg på besøk, så la de få komme en tid det passer for deg. Det viktigste er å holde kontakten regelmessig og snakke om interesser. Men ikke glem at det går an å bytte tema. Samtaler om bare en ting blir fort kjedelig for andre.

Ta deg tid til å prøve ut nye ting og gjerne reis litt på aktiviteter der du møter folk. Planlegg de neste månedene for å finne ut hva du vil. I mange tilfeller har jeg ikke hatt problemer med å få nye kontakter og eventuelt venner, men har selvfølgelig glemt å engasjert meg litt mer. Finner du noen som du trives med, spør om hvor de bor og så ser du hvordan det går. Hyggelige folk åpner seg og hører på deg. De liker at du har det bra og vil ikke at du engang skal kjede deg.

Legg igjen en kommentar