Mobil og nettbrett som verktøy

Mange husker hvor stort det ble med mobiltelefonen, å være tilgjengelig overalt. Det var dyrt å ringe og dyrt å sende sms, men folk ville bruke det. Istedenfor å bare kunne ringe folk når de hørte fasttelefonen hjemme, var de tilgjengelig også når de var ute på tur.

De unge ser ikke lenger på mobilen som noe man bare skal ringe med. Den blir brukt til å spille, oppdatere sosiale medier og se på film. Den er ikke mye vits i å bruke uten internett. Uten internett kan den brukes til å spille offline-spill, men det er ikke så spennende og sosialt.

Mange applikasjoner kan lastes ned gratis og brukes som nyttige verktøy. Notater, logg og kalkulator er eksempler på hva som er mulig. Ta bilder og dele bildene på Facebook og andre sosiale medier umiddelbart er en veldig fint.

På datamaskinen bruker jeg en del gratisprogrammer i nettleseren. Det vanlige er at hvert program har en egen applikasjon som kan lastes ned gratis, sånn at jeg kan gjøre det samme på mobiltelefonen som i nettleseren på datamaskinen. Grunnen til at jeg foretrekker datamaskinen er stor skjerm og det er lett å gjøre flere ting på en gang.

Kan ha stor skjerm på nettbrett, men jeg som har vokst opp med data vil bruke det mest mulig. I farten brukes notater på mobilen. Det ser jeg andre også bruker, sånn at de slipper å bruke mobildata på notater. De slår opp hjemmeside eller annet i nettleseren på mobilen eller datamaskinen når de kommer hjem. Med en nettbasert applikasjon må mobildata eller WiFi brukes, som tar litt tid å koble til for så å logge seg inn, ellers bruker det en del strøm. Ikke så kjekt hvis mobilen skal brukes til å høre på musikk senere på kvelden og så er det lite strøm på batteriet.

Nettbrett fungerer på samme måten som mobiltelefon, men den er større og ikke like praktisk å ta med overalt, for den blir for stor til å ha i bukselomma. Mobilen får plass i bukselomma og er lett å ta med seg rundt overalt. Med større skjerm er det lettere å skrive og se på filmer.

Hva er et digitalt verktøy?

Verktøy er noe som brukes til å utføre oppgaver. Digitale verktøy er teknisk utstyr (for eksempel pc) og programmer til å gjøre det vi skal. Jeg bruker gratistjenester til å sortere oppgaver som skal gjøres, notater, sosiale medier, skylagring, e-post og sosiale medier.

Gratisversjoner har ofte sine begrensninger, men når jeg klarer meg med begrensningene, så går det fint. For eksempel lagringsplass og funksjonalitet for gratisversjonen, men mot en månedpris får jeg mer lagringsplass og flere funksjoner enn hvis jeg ikke hadde betalt.

Jeg anbefaler alle som er interessert i å teste ut gratisprogrammer å bare teste de ut, men sjekk i prislisten om gratisversjonen har noen tidsbegrensning. Mange har det. Ellers kan det være for få funksjoner i gratisversjonen som gjør at man ikke kommer så langt.

Det finnes mange forskjellige programmer med gode løsninger. Det viktigste for meg er at jeg har bruk for de, ellers tester jeg de en gang eller to, og så forlater jeg tjenesten.

Liker du denne bloggen? Støtt gjerne Sindre Møllerhaug på Patreon! Du får se nye videoer før de blir tilgjengelige på YouTube for alle andre.

Legg igjen en kommentar