man. apr 6th, 2020

Sindre Møllerhaug

Digital media – blogg

Markedsføringsdagen 2016 i Haugesund

2 min read

23. september arrangerte Haugesundregionens Næringsforening en konferanse i Edda Kino som heter Markedsføringsdagen. I forskjellige foredrag om hvordan man når ut til potensielle kunder og måler resultater, lærte vi hvordan markedsføring fungerer og ikke fungerer.

mf-dagen-2016-bilde-1

Denne dagen lærte vi mye spennende om hvordan digital annonsering fungerer i sosiale medier som Google, Facebook og LinkedIN. En del om hvordan vi når ut til folk med digitale verktøy.

Nina Furu, partner i Webgruppen, fortalte oss om hvordan annonsering på Facebook og Google fungerer. Hun viste oss eksempler på organiske søk som er treffene i Google som ikke er annonser. Det som er veldig viktig er at tittelen på siden er det som folk søker etter, selv om det kan være mer gøy å ha kule overskrifter. Søker folk etter “bolleoppskrifter”, vil det fungere bra hvis tittelen til siden inneholder ord som folk søker på.

mf-dagen-2016-bilde-2

Hun fortalte at når folk skal kjøpe tjenester og produkter, så søker folk etter informasjon om det de trenger. Da vil de hjelpe å ha en blogg med innlegg om det du kan bistå med, sånn at kunder får lese informasjon om det før de kjøper noe eller tar kontakt. Folk søker på Google.

Erik Eksdal snakket om hvordan LinkedIN fungerer som et profesjonelt nettverk i bedriftsmarkedet. Han fortalte om at en oppdatert profil er viktig. Bedriften bør være på LinkedIN og alle ansatte bør ha en profil der. Engasjementet kan gå tregt og ta lang tid, men resultatene er veldig mye verdt. Finnes ikke ei relevant gruppe å bruke på LinkedIN, så bør vi lage ei gruppe der.

Margrethe Wam Solberg, fra Google Norge, fortalte om hvordan folk sine brukervaner har endret seg. Hun sa at det er veldig viktig at nettsidene virker på mobil. På ei tidslinje fikk vi se ei rekke med noen årstall om hvordan Google oppdaget nye måter å utvikle søkemotoren på, sånn at det ble stadig lettere å finne relevante sider med søkeordene som ble brukt. Foredraget hennes ble kalt “Den som gjemmer seg nå – den må stå”!. Det handlet om hvordan man skal klare å være relevant til enhver tid.

Etter Markedsføringsdagen inviterte Appex oss på afterparty i et partytelt like utenfor kinoen. Der drakk jeg brus og spiste sushi. Det smakte veldig godt!

mf-dagen-2016-bilde-3

Legg igjen en kommentar