man. apr 6th, 2020

Sindre Møllerhaug

Digital media – blogg

Markedsplanen for radioen neste år

4 min read

De fleste har internett og vil finne informasjonen selv om produkter og tjenester. Det har gjort at de siste årene har det fungert dårligere å ringe kaldt til nye kunder, men fungert bedre å skrive blogg og dele noe gratis for å rekruttere nye leads. Leads betyr folk som man når ut til med informasjon, men ikke er våre kunder. Det har også fungert bedre å ha ei god hjemmeside med oversikt over produkter, tjenester og hva vi driver med. Med tiden må vi i mange tilfeller dele noe gratis før vi får kunden til å kjøpe av oss.

Resultatet som følge av denne trenden er at forhandlere og leverandører har blitt smartere. Markedsføring har blitt billig. Mange tjenester og produkter blir dyre av at reklamen er et dyrt mellomledd som varen eller tjensten går gjennom før den kommer til kunden. Ulempen med internett er gjennomsiktigheten, men det finnes gode muligheter til å nå ut til folk, tross denne gjennomsiktigheten, uten å nødvendigvis kjøpe online annonser.

Farger og god oversikt på hjemmesiden er viktig

Det er ikke absoulutt nødvendig å ha ei hjemmeside for å få kunder, men det er en fordel, siden mange søker i Google etter tjenester før de bestemmer seg for å ta kontakt. Hjemmesiden bør ha ei underside som heter “om meg” eller “om oss”. Jeg anbefaler å ha farger på teksten der det passer, ihvertfall med få bilder. Sjekk gjerne ut hvordan min hjemmeside er. Den har gitt meg en del kunder som jeg ikke kjenner og det er veldig motiverende! www.sindremollerhaug.no

Tradisjonell markedsføring fungerer ikke dårlig, men det krever en god markedsplan

Den store kjente ulempen med tradisjonell markedsføring er at det er irriterende og urelevant. Eksempler er aviser, tv og radio. Det er kostbart, men man når fort ut til mange. Kommer helt an på hva det man skal markedsføre. Jeg har de siste ukene fått hjelp av andre jeg kjenner, til å dele ut hefter og la andre få lese det. De fleste blir veldig fornøyde, for det står så mye forskjellig i de. Noe av det som står handler om radioen som jeg driver med. Heftet heter Radio Sindre Møllerhaug.

Å kjøpe annonser på tv eller i aviser er uaktuelt. Det blir for dyrt i forhold til hva jeg får igjen. Vil heller bruke penger på å trykke flere eksemplarer av heftet som folk blir så fornøyd med. På forsiden står adressen til ei nettside som folk kan høre radioen live på. Heftet kan leses online og det er en del som har gjort det. Grunnen til at dette fungerer, er at det er et hefte som folk skal kunne sitte en stund med og kose seg.

Jungeltelegrafen er en god måte å markedsføre på. Blant venner og kjente får folk vite om hva jeg driver med. Reklamen er troverdig, fordi de kjenner meg og kan stole på at det jeg sier er rett. Det kan likevel være vanskelig, for folk har forskjellige interesser og behov. De som ikke er interessert sprer ikke budskapet videre. Det er derfor jeg satser på hefter som folk kan spre videre, selv om de ikke er interessert i hva jeg driver med, men liker godt å lese det som står i heftene. Da sprer de heftene videre og jungeltelegrafen fungerer bedre.

Ulempen med jungeltelegrafen er at det kan ta lang tid å komme til målet. Annonser tar oss raskere til målet, fordi de når ut til folk vi ikke kjenner, men koster penger. Løsningen min neste år er å bestille en bunke med reklame t-skjorter som skal markedsføre radioen for meg, når det blir lysere ute. Nå er det for mørkt til at det vil fungere. Sykler med refleksvest hver morgen og ettermiddag.

Fordelen med t-skjorter er at da spør folk meg om hva det er, uten at jeg trenger å fortelle om det først. Og så får forbipasserende som jeg ikke kjenner se det ute. Jeg går mye ute, spesielt på sommeren. Neste år trenger jeg å bytte ut mange t-skjorter, så det passer meg veldig fint å investere i nye t-skjorter. Reklame med på kjøpet er helt genialt! Regner med at det blir vanskelig å måle effekten av dette, men det er verdt et forsøk.

Dyrt å trykke så mange hefter?

De trykkes uten farger og da blir de ikke så dyre. Og så bruker vi god tid å å spre de rundt i våre nettverk av folk vi kjenner. Jeg står på selv om det går tregt. Jeg har sett noen bli sittende og bla i heftet mitt, fordi det står så mye forskjellig som er bra.

Er ikke så lenge siden jeg tvilte på å kunne tjene noe på firmaet mitt. Nå går det så bra at jeg har laget et realistisk budsjett for neste år. Kan godt været at resultatet blir helt annerledes, men det er ført etter forventningene mine. Markedsplanen trenger ikke å være så komplisert for at den skal fungere kjempebra, men den må være forståelig og realistisk.

Legg igjen en kommentar