man. apr 6th, 2020

Sindre Møllerhaug

Digital media – blogg

Alle bedrifter begynner som små

2 min read

Siden ungdomsskolen har jeg vært engasjert i å skape noe og lærte på den måten tidlig at for å skape noe stort, så må det begynne som små. Oppstartfasen er en krevende prosess. Mange sier nei eller bryr seg ikke, men så får man kunder og mer arbeid å gjøre. Da kommer man i lønnsomhetsfasen. For mange går det fort fra starten av, men jeg holdt på lenge med å komme så langt. Når jungeltelegrafen begynte å fungere, så gikk mye plutselig av seg selv.

Nettradioen var et stort prosjekt i sommer. Sende døgnet rundt. Den ble i en periode tidlig i år sendt av og til med direktesendinger som jeg tok opp. Dette ble sendt døgnet rundt i begynnelsen. Ny data ble kjøpt inn. Heldigvis fikk jeg tillatelse av sjekkebloggen 0330 til å videresende deres podcaster, der noen gutter snakker om sjekking av jenter. Tross lave lyttertall midt på sommeren, valgte jeg å fortsette. På høsten begynte flere å høre på min nettradio.

Radionytt.no begynte denne sommeren i september med å lage podcaster, som jeg fikk lov til å videresende. Et kjempeløft for meg med tanke på variert program på radioen. Ikke bare sjekkeskolen 0330, men også nyheter.

Nå som en del innhold ble sendt, var det på tide å fortelle andre om radiokanalen, men de færreste brydde seg. En tung prosess, men helt nødvendig. Til slutt fant jeg en god kamerat som fort ble en fast lytter med mobilen og hører av og til på mine sendinger, men det stopper ikke der. Fortsatt skal jeg fortelle om denne nettradioen videre og prøve å skape engasjement. Det har så langt fungert noen ganger og jeg blir helt gira hver gang det skjer.

Min erfaring er at hvis man skal finne samarbeidspartnere, så må man finne andre som ikke er så store og samtidig er interessert. De store derimot sier at de ikke har tid og forklarer hvorfor de må prioritere mediene og bedriftene som er større. Konklusjonen min er at de som er små må prioritere all støtten og markedsføringen de kan få, men de store har ikke alltid så god kapasitet til å ta imot alle tilbudene om samarbeid.

For min del går det fortsatt tregt, men er lettere nå som jeg har funnet noen som vil samarbeide med meg. En av de kanskje mest trofaste lytterne mine, som jeg kjenner, synes radioen min er veldig underholdende og forteller om den til alle vi kjenner. Vår felles utfordring er at mange ikke vet om hva denne radioen er, men vi gir oss ikke så lett og fortsetter tross motganger. Radioen som jeg sender betyr mye for oss begge to. Vi hører på den og snakker sammen om den når det passer.

Legg igjen en kommentar