fre. jul 19th, 2019

Sindre Møllerhaug

Digital media – blogg

Verdt tusenlappene å investere i en ny data eller er det for dyrt?

2 min read

Interesser og behov avgjør hva vi investerer i og hvor mye vi er villig til å betale for det. En annen ting er å ha råd til kjøpe. For å få råd til det vi vil ha må vi nedprioritere det som ikke er så viktig og spare penger. For eksempel investerer jeg fort i en del penger når jeg skal ha teknisk utstyr, men jeg kjøper sjelden brus og snop. Sparer på trøstespising, men bruker mye på teknisk utstyr som fungerer mer enn bare godt nok.

Denne sommeren betalte jeg 6030 kroner for en helt ny data som var kraftig nok til å sende nettradio og surfe på nettet samtidig. Den hadde blant annet 8 GB ram. Før jeg kjøpte den surfet jeg på nettet etter en data som var kraftig nok til dette formålet og ikke kostet så mye. Sjekket også kundeomtaler om andre har vært fornøyd med den. Til slutt fant jeg ut at jeg trengte ikke noe som var kraftigere enn denne, selv om jeg hadde vært villig til å betale opptil 10 000 kroner for en ny data. Er greit å spare litt penger som kan brukes til andre ting, siden jeg ikke hadde behov for noe dyrere eller bedre.

Før man kjøper bør man spare litt. Jeg er økonomisk på den måten at jeg bruker ikke mer penger enn nødvendig. Trenger jeg ikke noe, kjøper jeg ikke noe. Utenom den nye datamaskinen med 8 GB ram har jeg to andre dårlige fra 2011 og 2012 med 2 GB ram. De fungerer helt greit til surfing. Kan også lage hefter med de i PowerPoint, selv om de pleier å være trege.

Gjør det ikke for å spare penger, men fordi jeg trenger ikke noe bedre til surfing. De må nok byttes ut om noen år hvis de holder seg så lenge, men i mellomtiden har jeg spart nok til å kjøpe en som er skikkelig kraftig og koster mer enn bare 6000 kroner. I tillegg blir jeg ekstra godt fornøyd med å endelig få inn enn data som fungerer kjempebra og ikke er treg til å surfe på nettet.

Liker du denne bloggen? Støtt gjerne Sindre Møllerhaug på Patreon!

Legg igjen en kommentar

Copyright © Sindre Møllerhaug | Newsphere by AF themes.