tor. feb 20th, 2020

Sindre Møllerhaug

Digital media – blogg

Sånn ser jeg for meg ei moderne stue

2 min read

Folk er forskjellige på hva som er nødvendig å ha i stua. Hvilke møbler og hva man skal velge av stereoanlegg og tv, eller bare en av delene. Om man trenger stoler eller bare sofaer. Dette avhenger behovet for hva stua skal brukes til. Utenom kontoret og kjøkkenet, er stua det vanligste oppholdsrommet mitt hjemme på dagtid. Det er der jeg har stereoanlegget, tv-en og bordlampe.

Jeg bor i en passe stor 2-roms leilighet med stue, kjøkken og kontor i samme rommet. Den delen av rommet som er stue har jeg en lenestol, 3-seters sofa, et stort bord, tv og stereoanlegg. Mesteparten av tiden jeg er hjemme og ikke er i kjøkkenet, sitter jeg med data og gjør forskjellig. Ser ikke så mye på tv lenger som før. Trives mye bedre med internett. Ellers er jeg mye ute på fritidsaktiviteter og da begrenser det seg hvor lett det er å følge med på tv-programmene som sendes til bestemte tider.

Når man besøker folk, er det vanlig at man setter seg i sofaen eller i stolen i stua. Det er der folk samles om en samtale, høre på musikk, se på tv eller gjøre andre ting. Hvorfor ikke sitte i kjøkkenet? Der er et bord med stoler rundt. Det blir ikke helt det samme. Kjøkkenet er mer egnet til å spise frokost, middag og kvelds. Stua er kveldens høydepunkt når det blir mørkt ute, lampene er på og musikken spilles på stereoanlegget. Tv-en står på og underholder.

Ei moderne stue skal etter min mening inneholde:
-dekning for trådløst nettverk
-sofa og stol med god komfort
-stort bord som er passe størrelse til å brukes som stuebord
-bordlampe og stålampe
-tv-bord eller tv-benk med stereoanlegg og flatskjerm
-vinduer
-dekorasjoner

Jeg har ikke prioritert å modernisere stua hos meg så mye, men oppfyller alle disse punktene ovenfor, bortsett fra stålampe. Har ei bordlampe i kjøkkenet og ei bordlampe i stua. Det holder for meg. Routeren er i kontoret, men er i samme rommet som stua og gir god dekning i hele rommet. Dekorasjoner har jeg også i en liten grad. Har tingene forskjellige steder i rommet, noe i kjøkkenet og noe i kontoret. Resten er i stua. Så praktisk er det å ha kjøkken, kontor og stue i det samme store rommet.

Legg igjen en kommentar