tor. feb 20th, 2020

Sindre Møllerhaug

Digital media – blogg

God lyd i hodetelefoner er viktig

2 min read

Hodetelefoner får man i forskjellige prisklasser. Fra noen hundrelapper og kanskje oppi flere tusenlapper. God lyd i hodetelefoner er viktig. Jeg har brukt mange forskjellige hodetelefoner og var ikke så fornøyd med alle, selv om de hadde god isolasjon. God lyd var viktig for at jeg skulle bli fornøyd, selv om jeg ikke stiller så store krav til hvor god lyden skal være. Man får selvfølgelig det man betaler for.

Siden jeg synes at det er greit å høre når telefonen ringer eller når biler kjører ute, vil jeg ikke at isolasjonen skal være så veldig god. At de dekker hele ørene, har god lyd og ikke har volumkontroll er mine eneste minimumkrav, bortsett fra prisen. Vil helst slippe å betale så mye for de, helst under 200 kroner. Det jeg bruker hodetelefonene er stort sett musikk på YouTube, nettradio og DAB lommeradio. I 2012 kjøpte jeg hodetelefoner på Lefdal for 149 kroner. For den lave prisen kan man ikke forvente så mye, men jeg synes disse fungerer kjempebra. Merket er Philips. Siden 2012 har jeg bare kjøpt disse når de slutter å virke. Dette er link til hodetelefonene jeg har brukt de 3 siste årene.

Selv om det ikke er så veldig kraftig lyd i de, så fungerer de godt nok for meg når jeg hører på musikk, også metall. Nyheter går helt fint. De kravene jeg anbefaler å vurdere når man skal kjøpe hodetelefoner, spesielt hvis det er en annen enn man har brukt før, er:

-hvor godt isolert er de?
-hva de skal brukes til?
-skal de brukes inne, ute eller begge deler?
-hvor mye og ofte de skal brukes?
-er det mye støy, lite støy eller helt stille der de skal brukes?
-hvor dyre hodetelefoner har man råd til å kjøpe?
-hvor mye er man villig til å betale for hodetelefoner?
-hvor lang kabel trenger man eller vil man ha trådløs?
-hvor robust materiale bør de være for å holde seg lengst mulig?

Det finnes mange skikkelig gode hodetelefoner som selges for noen få hundrelapper. Jeg anbefaler ikke å begynne med noen som er veldig dyre, men heller de som er litt dyrere for hver gang man kjøper nye, helt til man blir fornøyd. På den måten klarer jeg å spare mye penger på å kjøpe elektronikk som koster en del, men gir meg mest mulig glede for pengene.

Legg igjen en kommentar