fre. jul 19th, 2019

Sindre Møllerhaug

Digital media – blogg

Framtid med papirfrie kontorer

2 min read

Det har vært kjent lenge at folk ønsker seg papirfrie kontorer. Internett var det som helt siden 90-tallet skulle erstatte papir, men fortsatt ser vi fortsatt mye papir i kontorer på arbeidsplasser. Heldigvis går det den rette veien, at det blir mindre papir, men det varierer fra plass til plass hvor raskt den utviklingen går. Mange er ikke så gode på data og skriver en del notater på papir, istedenfor å arkivere alt på data. Ikke at det fort blir rotete, men å bruke mye papir belaster miljøet og koster å investere i. Datamaskinen står på likevel og bruker strøm.

Fortsatt mye papir? Det viser at mange fortsatt trives med den gamle vanen å lese nyhetene i papirform, skrive notater på papir osv. Jeg har ikke så mye papir hjemme i kontoret lenger. Det aller meste er arkivert elektronisk. Er så lett å si at datamaskinen aldri vil erstatte papir, men jeg kjenner ikke så mange som lenger bryr seg om å lese nyheter eller magasiner på papir. De vil ha det på data eller mobil, fordi den oppdaterte versjonen blir tilgjengelig, også når de reiser eller er ute på farten. Selvfølgelig har det mange fordeler. Hvorfor betale for gamle nyheter?

Et eksempel på utviklingen er at før var det godt nok med 2 GB ram, fordi det bare var sånn. Husker at det var en god kapasitet i år 2007, første året jeg fikk min egen pc. I løpet av noen år begynte folk å stille krav til god ytelse, mye lagringsplass og mange GB ram. Har bare de siste årene merket at folk på min alder vi ha over 8 GB ram. Noen vil helst ha 32 GB ram, selv om pcen da vil koste ca. 10 000 kroner eller mer. De jeg kjenner som stiller så store krav til ytelse, spiller mye og trenger en pc som virker veldig bra til å spille på.

Nå går utviklingen så fort at ingen klarer å følge den helt. Jeg elsker utviklingen, men må prøve å følge så godt det lar seg gjøre. Siste pcen jeg kjøpte var for ikke så lenge siden, merket Lenovo og 8 GB ram, fordi den skulle brukes til å sende nettradio og klare å kjøre flere programmer samtidig. Årsaken til at valget mitt ble 8 GB ram, var egentlig prisen. Betalte 6030 kroner for den. Neste gang blir valget 32 GB ram, for at den skal gå ennå raskere når flere programmer kjører samtidig. Markedet for data har blitt stort, men konkurransen mellom butikkene har også blitt stor. Så kan være at når jeg kjøper 32 GB ram om noen få år, så blir den kanskje ikke så veldig dyr.

Det blir mye papir framover, men heldigvis mindre. Folk må gjerne bruke mest mulig papir, men de elektroniske løsningene er nå så gode og systematiske. Finnes mange gratisprogrammer som virker kjempebra. Jeg bruker flere av dem og er fornøyd.

Liker du denne bloggen? Støtt gjerne Sindre Møllerhaug på Patreon!

Legg igjen en kommentar

Copyright © Sindre Møllerhaug | Newsphere by AF themes.