fre. jul 19th, 2019

Sindre Møllerhaug

Digital media – blogg

Reise med bærbar pc

3 min read

Jeg er veldig glad i å kunne være på internett når jeg reiser. Trenger ikke å bruke det hele tiden, men kjekt å ha. Mobil og nettbrett er praktiske ting å reise med, men det er ikke så lett å bruke til å multitaske med. Å skrive mengder tekst på glasset er ubehagelig. Og så synes jeg at det er greit å ha en litt stor skjerm når jeg skriver. 15,6” er stort nok til meg, ikke minst lett å pakke i ryggsekken.

Å reise med en bærbar pc er ikke så vanskelig. Man må ha noe å ta den med seg i eller bære den. Kommer an på hvordan man reiser og hvor langt. På en tur fra Haugesund til Oslo med buss skal det ikke være noe problem. Kan ta med pcen i en ryggsekk, der alle de andre tingene også ligger. Går også an å ha pcen i ei veske, men da må man bære med seg to ting. Med kun håndbagasje er det letteste å ta alt i en ryggsekk. Mange dataryggsekker er store og får plass til mye. Er bare å stable ting stødig, så pleier man å få plass til mye, men kommer an på hva man skal ha med.

Har merket at butikkene selger mest datavesker, men jeg vil kun ha dataryggsekk, fordi da kan jeg ha med alt på ryggen og slipper å ha bære rundt på ei veske. Går an å ha reimen rundt nakken, men jeg går likevel for ryggsekk. Mye lettere å reise med pcen og på sykkelen vil vesken være mye i veien. Ellers en belastning for nakken. Men markedet går etter hva som er mest etterspurt.

Noen har spurt meg om hva som er så viktig med å ta med pcen på tur. Svaret er at det er kjekt å ha, men bruker den ikke hele tiden. Er greit med pauser fra internett. Mange offentlige steder har gratis internett. Alle de store hotellene har trådløst nett i alle rom. De fleste kafeene har trådløst nett, ihvertfall i byene. I distriktene pleier jeg ikke å få inn noe som ligner på et gjestenett i kafeene, så det er et stykke igjen før man kan forvente å kunne bruke trådløse soner overalt. Men utviklingen har gått både raskt og langt de siste årene og ser ikke ut til at det skal stoppe med det første. Er vanskelig å si hvor langt den har gått, men jeg bare digger utviklingen.

Hva skal man bruke pcen til på reiser? Det bestemmer man selv, men kan blant annet lese nyheter, oppdatere sosiale medier (for eksempel Facebook) og høre på lokalradioen som sender fra der vi bor. For eksempel får man ikke inn Radio 102 og Radio Haugaland i Oslo på DAB eller FM, men man får den inn på internett. Ellers kan man ta med seg en lommeradio eller en reiseradio og nyte det man får inn lokalt på reisen, som man ikke får inn hjemme.

Liker du denne bloggen? Støtt gjerne Sindre Møllerhaug på Patreon!

Legg igjen en kommentar

Copyright © Sindre Møllerhaug | Newsphere by AF themes.