fre. jul 19th, 2019

Sindre Møllerhaug

Digital media – blogg

Fortsatt nødvendig med multiskriver?

2 min read

Jeg får forskjellige reaksjoner fra folk jeg kjenner hver gang jeg sier at jeg er veldig glad i å bruke multiskriver hjemme. Noen synes det er helt greit, mens andre spør meg om hva jeg trenger den til og hvorfor jeg vil bruke penger på den. Hos meg brukes den så sjelden at kostnaden er lite å snakke om. Den brukes så sjelden at jeg må rense den og skrive ut tester, som bruker både papir og blekkpatroner. Av den grunn har jeg lært meg å skrive ut på begge sider for å spare papir.

Hva trenger man den til? Jeg har den fordi den er kjekk å ha. Kjøpte den billigste og fikk selvfølgelig en litt unøyaktig en, som skriver ut litt hakkete. Skanneren derimot er ganske god. Akkurat nå brukes den mest til å skrive ut hjemmelagde visittkort som en god venn av meg deler ut til sine kontakter, med reklame for firmaet mitt sin hjemmeside og denne firmabloggen. En ulempe med hjemmelagde visittkort på blekkpapir er at kortene blir veldig tynne og skal jeg ta de rundt omkring, blir de fort krøllete og slitne. Men det er mye billigere enn å bruke et trykkeri til å lage kort som holder seg bedre. Ellers er hensikten i første omgang å spre budskapet om det jeg driver med og bruke minst mulig penger. Foreløpig fungerer den løsningen godt nok.

En ting jeg har brukt skanneren til, er å skanne inn regninger til et regnskapsprogram som heter Fiken, som jeg bruker til å føre og arkivere regnskapet i firmaet mitt. Regnskapet blir der arkivert elektronisk med kopi av alle regningene jeg har fått.

Er multiskriver verdt pengene? Spørs hva man skal bruke den til. Trenger ikke å kjøpe den dyreste. En ting den kan brukes til er å lage egne bilder, ramme de inn og gi dem som julegaver. Papir har ikke gått ut på dato, men heldigvis får man mesteparten av informasjonen osv på data eller mobil, sånn at vi slipper papirkaoset som fortsatt var populært mange steder for 10 år siden.

Liker du denne bloggen? Støtt gjerne Sindre Møllerhaug på Patreon!

Legg igjen en kommentar

Copyright © Sindre Møllerhaug | Newsphere by AF themes.