fre. jul 19th, 2019

Sindre Møllerhaug

Digital media – blogg

Jeg foretrekker bærbar pc framfor stasjonær

2 min read

Jeg har hatt min egen pc siden noen få måneder jeg ble 13 år i 2007 og det var en bærbar, siden den var ment som skole-pc ved siden av privat bruk. På den tiden var det vanlig at det billigste alternativet var stasjonær, siden den bærbare kan man ta med seg overalt. Ikke nok med det, men de stasjonære var som regel mer stabile enn bærbare.

Når er jeg veldig glad for at datamaskinene er kjempegode og ikke koster så mye, selv om de er bærbare. De bærbare er så praktiske og lette å ta med i ryggsekken at jeg blir ikke fristet av å kjøpe stasjonær pc igjen. Ellers har jeg mobildata inkludert i mobilabonnementet, så selv om jeg er ute en plass uten åpent WiFi, så kan jeg bruke mobilen som mobilt bredbånd på den bærbare pcen.

Nå har jeg en stasjonær pc som er god å bruke til blogging, YouTube osv, men den sliter med å sende nettradio. Programmet som brukes til å sende nettradio slutter å virke, alt fra noen minutter til noen timer. Den andre pcen min er bærbar, men går tregere. De har 2 GB ram og det er for svakt.

I slutten av denne måneden skal jeg etter planen bestille to nye bærbare med 8 GB ram. Vil ha datamaskiner som fungerer til det jeg vil og som vil holde seg bra over lang tid. Er lei av treg pc som fungerer dårlig etter bare to eller tre år. Til surfe-pc går det fint, men jeg vil ha noe kraftigere enn bare det.

En annen fordel med bærbar pc er hvor lett det er å flytte med de. I fjor flyttet jeg til andre siden av Haugesund sentrum, med andre ord kort avstand og lite komplisert. Den bærbare pcen var lett å flytte. Var bare å pakke pcen og laderen i en ryggsekk. Den stasjonære var mer komplisert. Driver, skjerm, tastatur og mus som måtte pakkes forsiktig inn i bilen. Det gikk bra, men var likevel tungvindt.

Batteriet til de bærbare er kanskje noe å tenke på. Hvor godt det holder avhengig av hva man gjør og hvor ofte det lades, som med alle andre batterier. Stasjonær pc har ikke batteri og hvis strømmen går, er det umulig å slå den på før strømmen er tilbake. Under kraftige uvær kan det i mange tilfeller ta noen timer. Hvis den bærbare da fortsatt har strøm på batteriet, kan den brukes. Modem og router bruker strømnettet og vil ikke virke uten strøm, men det går an å gjøre andre ting på en pc enn å være på internett, for eksempel skrive notater, spille dataspill og rense harddisken.

Liker du denne bloggen? Støtt gjerne Sindre Møllerhaug på Patreon!

Legg igjen en kommentar

Copyright © Sindre Møllerhaug | Newsphere by AF themes.