fre. jul 19th, 2019

Sindre Møllerhaug

Digital media – blogg

Hva er en god nok pc?

3 min read

Jeg bruker bare Windows. Synes det fungerer best til mitt bruk. Spesielt dette året har jeg begynt å tenke over hva en god pc er. Skal snart kjøpe meg en ny og kraftigere bærbar pc enn de jeg har nå. Den stasjonære pcen og bærbare pcen som jeg har nå har 2 GB ram. Det fungerte veldig dårlig til å sende nett-tv.  Å sende nettradio gikk helt fint. Men å gjøre flere ting på en gang med 2 GB ram gikk også dårlig.

En god pc fungerer godt nok til å bruke til det man vil, uten at den går tregt. Jeg skal nå forklare hva som skal til for at en pc er god nok.

Før man skal kjøpe seg ny pc, så er det to ting man må tenke på. Hva man skal bruke den til og hva man har råd til å betale. I 2011 og 2012 gikk jeg på videregående. Jeg hadde ikke så mye penger, men nok til å klare meg og gjøre det jeg ville mest av alt. Med tanke på at behovet var enkelt bruk og lite penger, valgte jeg å kjøpe 2 GB ram, både den stasjonære og den bærbare., selv om 2 GB ikke er så raskt. Begge hadde operativsystemet Windows 7.

Andre halvåret i 2011 kjøpte jeg den stasjonære pcen, fordi den bærbare fra 2007 begynte å bli sliten og den var i hovedsak mens som en skole-pc. Med en stasjonær pc hjemme, ville jeg få en mer stabil pc som var bedre egnet til hjemmebruk. På fritiden trengte jeg som regel kun å bruke pc hjemme. Totalpris for den stasjonære ble 5000 kroner for skjerm og driver. Datamus og tastatur fulgte med driveren.

Første halvåret i 2012 kjøpte jeg den bærbare pcen, fordi skole-pcen fra 2007 mistet kontakt med laderen og kunne til slutt ikke brukes. Jeg kjøpte den billigste pcen i butikken, en bærbar til ca. 3000 kr. Var helt grei å bruke til skolen og enkel oppgaver. Var likevel fornøyd nok, siden jeg ikke hadde så mye penger og det hastet med å kjøpe en ny. Den nye var jo mye bedre enn den gamle jeg fikk i år 2007.

Nå jobber jeg og tjener godt med penger. Det betyr at nå kan jeg kjøpe pc med 8 GB ram, uten å merke det så mye på pengene. Ser på spesifikasjonene om den er god nok. Grunnen til at jeg trenger 8 GB ram, er at da klarer pcen å gjøre mye på en gang uten å gå tregt. Ihvertfall til mitt bruk, når jeg gjør mye forskjellig. Operativsystemet jeg vil ha er Windows 8 (eller nyere).

Nå er planen å kjøpe en ny bærbar i slutten av denne måneden. Skal kjøpe en med 8 GB ram, sånn at det blir lettere å sende nett-tv uten at pcen går tregt. Har hatt noen sendinger på TV Sindre Møllerhaug og merket fort at det var behov for en pc med 8 GB ram til å sende tv med, men på grunn av store investeringer de siste månedene, har jeg valgt å utsette det. Men nå går økonomien min med solid overskudd igjen og jeg kan snart kjøpe en ny bærbar pc med god samvittighet!

Liker du denne bloggen? Støtt gjerne Sindre Møllerhaug på Patreon!

Legg igjen en kommentar

Copyright © Sindre Møllerhaug | Newsphere by AF themes.