man. mai 25th, 2020

Sindre Møllerhaug

Digital media – blogg

Sånn får man en blogg til å fungere

3 min read

Blogging er ganske populært, fordi man når langt ut med et budskap og kan få folk til å følge med på det som skrives om. Men hva skal man blogge om og hvordan få folk til å lese den. Målet var å vise andre hvordan jeg egentlig hadde det. Når jeg var med andre så jeg lykkelig ut, men alene var jeg helt motsatt av det å være lykkelig.

I begynnelsen av 2011 begynte jeg å blogge og skrev i hovedsak om sykling, siden jeg syklet mye, men etterhvert ble det skrevet om både været og matlaging. Jungeltelegrafen var det eneste jeg markedsførte den med. I 2012 gikk jeg over til et annen gratis og fortsatte som før. Skrev da om ensomheten og hverdagen.

Fortsatt skriver jeg personlig blogg, men har siden sommeren 2014 vært på eget webhotell og domene. Mange blir bedre kjent med meg gjennom bloggen og det er lettere for meg å bygge nettverk, fordi jeg slipper å fortelle andre kontinuerlig om hva jeg har gjort. Er det store ting som kan deles med mange andre, så kan det trygd deles i bloggen.

Jeg skal nå forklare hvordan man bygger opp en blogg, rekrutterer lesere med jungeltelegrafen og får bloggen til å fungere, uavhengig av hva du skal blogge om. Uten å betale for annonsering.

Skal først forklare hva jeg gjør med den personlige bloggen.  På Facebook har jeg mange venner og bekjente som er i vennelisten. Det jeg begynte med var å lage ei Facebook-side til bloggen og skrev noen innlegg, som fortløpende ble lenket til i statuser på siden. Skrev innlegg nesten hver dag den første uka. I tillegg ble disse innleggene delt på min private profil, sånn at alle vennene fikk innlegget i nyhetsstrømmen sin. Etter noen dager inviterte jeg de beste vennene mine til å like Facebook-siden. Da fikk den noen likere og venne-kretsen min ble opplyst om at jeg skrev en blogg.
Videre prøvde jeg å skrive minst 2-3 innlegg per uke.

Dere kan sjekke ut den personlige bloggen min hvis dere vil. Den oppdateres av og til www.smsindre.no Jeg forteller alle som jeg får god kontakt med på fritiden om denne bloggen. Er veldig god markedsføring å bruke jungeltelegrafen og rekruttere nye lesere på den måten.

 

Med denne firmabloggen som er ganske ny, så har jeg valgt et tema for denne måneden som legges ut som en kategori. Denne måneden er temaet “markedsføring”. I hovedsak om mine erfaringer med å markedsføre uten å betale, sånn at man sprer budskapet gratis. Hver måned skal jeg skrive om et nytt tema, eller skrive om noe annet innenfor samme tema som jeg har skrevet om før. Planen for dette året er å bygge opp noen kategorier og lager en ny kategori hver måned. Tester ut blogging på den måten.

Skal du om en måned eller to lansere en ny tjeneste eller selge andre varer, så er det lurt å blogge om det i noen uker i forkant, sånn at dine følgere blir kjent med de nye tjenestene eller de nye produktene som du skal lansere. Fordelen er at du kan finne ut hva dine følgere vil ha, sånn at du unngår å bruke tid på å utvikle noe du ikke vet om folk vil ha.

Måten firmabloggen markedsføres er link på forsiden til firmaet sin hjemmeside, helt nederst i menyen. Ellers poster jeg en status i Facebook-gruppa til firmaet hver gang et innlegg har blitt publisert.

Legg igjen en kommentar